Sportverenigingen staan voor veel uiteenlopende uitdagingen. Hoe vind ik iedere week weer genoeg vrijwilligers, hoe behoud ik mijn bestaansrecht en vind ik nieuwe leden, gaan we voor breedte- of voor topsport, hoe kunnen we onze maatschappelijke rol in de wijk vergroten? Dit zijn tal van vragen die bestuurders bezighouden.

Het vinden van de antwoorden op deze vragen en het aangaan van deze uitdagingen begint bij het bestuur. Het begint vaak met een idee een visie, maar het uitwerken van zo’n idee en het “veranderen” of “verzilveren” van het toekomstperspectief blijkt vaak nog enorm lastig.

Bij deze opgave kunnen onze adviseurs helpen. Wij kunnen clubs adviseren bij het uitzetten van de juiste koers. Hierbij geloven wij dat een duurzame verandering begint bij het zien en het voelen van het belang. Daarna is het inrichten en aansturen van een goed proces de rol van onze adviseur. Niet het veranderen van de structuur, maar het aansturen van het zien en voelen, het verhogen van de urgentie op de club om mensen mee te krijgen.

Vertel mij meer